Doorsel

Doorsels

Een tijdje terug kreeg ik zomaar zin om dialoogjes te schrijven, met een begin, een midden… en soms een einde, een clou. Een tekst van rond de 200 woorden. Om een idee over te brengen, of een gevoel – dat niet altijd gemakkelijk hoefde te zijn. Een dilemma of een puzzel. Nadat ik er 20 of 30 had geschreven, kwamen er als vanzelf ook illustraties bij. Soms ontstond de illustratie eerst en volgde de dialoog daaruit.

Op aanraden van Anne Ritsema van Eck van The Blockprint Tree noem ik deze dialoogjes ‘Doorsels’.

Ik heb dat twee maanden iedere dag gedaan en uit die verzameling publiceerde ik eens per week een Doorsel op Het Nederlands Bloginitiatief.

Lange tijd schreef ik elke week een nieuwe. Tot mijn verrassing bleef er materiaal om een dialoogje over te schrijven. En de inspiratie voor een tekening komt ook zonder al te veel problemen – al maak ik het mezelf niet al te ingewikkeld.

Hierachter tref je mijn Doorsels. Als je op het menu naast het woord Doorsels op het pijltje naar beneden klikt, zie je ze allemaal. Ik hoop dat je er plezier mee beleefd.

Als je een tekst of een illustratie ergens voor zou willen gebruiken, dan kan dat onder CC voorwaarden. Neem dan even contact op. Dankjewel.