Wie is Door de Flines?

Mijn ambitie om boeken- en auteursbegeleider te worden, begon toen ik als klein meisje in de plaatselijke boekhandel rondkeek en me realiseerde, dat ik eigenlijk ALLES wat er in die winkel stond, wilde lezen.

Al die gedachten, al die verhalen, al die kennis, ik wilde alles lezen!

In de loop van de tijd heb ik inderdaad heel veel boeken kunnen lezen – en gelukkig heb ik ook heel veel auteurs mogen helpen met het goed op de rails zetten van hun boek.

Een tijdlang was de focus van mijn loopbaan boeken uitgeven, ik heb als uitgever gewerkt bij uitgeverijen als A.W. Bruna, Het Spectrum en Meulenhoff-de Boekerij. Ik ben begonnen bij een schoolboekenuitgever en daar heb ik auteurs leren begeleiden. In een ‘gewone’ uitgeversbaan is daar helemaal niet zoveel tijd voor, dus ik ben dan ook blij dat ik dat werk nu naar volle hartelust kan doen als zzp-er.

Waar beginnen we?
Jouw ambitie voor je toekomstige boek helder krijgen, doen we samen. We zitten dan zogenaamd met z’n drieen aan tafel, want in mijn hoofd heb ik jouw lezer ook uitgenodigd. Die lezer heeft een zeer intieme relatie met jouw boek zodra het hem of haar echt boeit. Dat intieme moment (naast de seks misschien wel het meest intieme moment van de dag) van je klant (lezer) naar een hoogtepunt in zijn dag brengen, dat is waar ik met mijn schrijfcoaching op stuur.

En natuurlijk: De blik tijdens onze samenwerking scherp op het eindresultaat houden, omwegen en uitwijdingen die niets bijdragen, beperken.
Jouw tone of voice en jouw stijl bewaken terwijl we de leesbaarheid, de boei-factor en de begrijpelijkheid naar het hoogst mogelijke peil brengen.
Schrijven (ghostwriting), herschrijven, het opzetten van de constructie van het boek en ontwikkelingsredactie.
Illustraties bedenken om het begrip van de tekst te stimuleren.
Schrijven in het Engels, of een vertaling van of naar het Engels maken.

Wat ik aan anderen overlaat
Bureauredactie, vormgeving, correctie, drukken, voorraad houden, promotie.

Graag schrijf ik ook interviews en blogposts voor je nadat ik je boek begeleid heb, voor allerhande nieuwsbrieven en magazines uit jouw netwerk.