ghostwriting boek

Stiekem schrijfhoekje

Voor wie zin heeft om een nieuw uitdagingetje aan te gaan op het gebied van schrijven, komt er in dit hoekje zo nu en dan een SCHRIJFSUGGESTIE. Waarom moet dat stiekem? Omdat ik graag mensen help die een zakelijk boek willen uitgeven, en dit opdrachten zijn voor mensen die op zoek zijn naar schrijfplezier. Schrijfplezier en leesplezier liggen dicht bij elkaar en ik ben heel erg van het leesplezier, dus nou ja, zo is het gekomen.

De suggesties hierachter (klik op het pijltje naast de kop STIEKEM SCHRIJFHOEKJE in het menu) zou je opdrachten kunnen noemen, of hints, of iets om op te letten in het kader van:

schrijfcoaching

Het is gewoon voor jezelf, voor de leuk. En als je er tevreden over bent, stuur dan je schrijfvrucht in naar het Nederlands Blog Initiatief, dan kan het daar gepubliceerd worden.

Nog drie opmerkingen:

1.

Schrijven met de hand gaat soms prettiger dan met de computer. Ik heb het zelf wel eens vergeleken met het eten van een bonbon: een echt fijne pen, op echt mooi en glad papier: wat een enorm groot genoegen! Om het werk te publiceren of om het aan iemand op te sturen per email, heb je dan extra tijd nodig om de tekst in te tikken. Experimenteer met wat voor jou werkt.

2.

Om te schrijven heb je focus nodig. Streep bijvoorbeeld 45 minuten uit je agenda en laat je gedurende die tijd niet storen door pop-ups op je computer of geluid van je telefoon. Laat huisgenoten ook weten dat je pas weer over een uur gestoord mag worden. Reken er ook op dat je soms tijd nodig hebt om jezelf uit de vorige situatie in de schrijf-stemming te krijgen, dus plan die overgangstijd eventueel ook.

3.

Maak het leuk voor jezelf, schrijftijd is JOUW tijd!

Veel schrijfplezier! Door

© Door de Flines, met dank aan HJB voor de tekening van de vulpen