ontwerpen en maken

Van denken naar maken

Veel van wat ons omringd is gemaakt. Dat geldt voor tafels en voor boeken. En voordat onze spullen gemaakt konden worden, zijn ze bedacht. En in dat denken zit een verhaal. Mogelijke verhalen zijn bijvoorbeeld:

  • over sfeer en stijl;
  • over functionaliteit en maatvoering;
  • over ambachtelijkheid en materiaalgebruik;
  • over constructies en verbindingen;
  • over vormen en kleuren;
  • over levensduur en repareerbaarheid;
  • over productiekosten en arbeidsomstandigheden;

en soms gaat het verhaal helemaal nergens over. En ook dat vertelt ons iets.

In mijn werk als boekenmaker ben ik altijd gefascineerd geweest door de inhoudelijke constructie van een boek. En toen ik een deeltijd opleiding volgde als meubelmaker, leerde ik meer over constructies. Ik heb ook een Master aan de VU gedaan: Design Cultures en in dat kader kwamen alle bovengenoemde onderwerpen ook voorbij.

Al mijn ervaringen in dit domein bij elkaar opgeteld, was ik een tijdlang educatief productontwikkelaar. Werk dat ik ook als zelfstandige graag doe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *